Skip to content

Ruimtelijke indeling.

Bij nieuwbouw, verbouw, renovatie en uitbouw is de optimale ruimtelijke beleving van de woning essentieel. Worden er ruimtes samengevoegd of juist gesplitst? Waar komen ramen en deuren en hoe zit het met de lichtinval? Het plaatsen van een wand of juist het verwijderen van een (dragende) muur vraagt al in de ontwerpfase om een doordacht ontwerp en advies.

Kamerhoog of roomdivider.

De lay-out van een woning wordt meestal bepaald door wanden. In onze ontwerpen laten wij ons daar echter niet door begrenzen. Het plaatsen of verplaatsen van wanden maakt vaak deel uit van onze aanpakt. Ook halfhoge vrijstaande wanden, als een roomdivider, zijn een slimme ruimtelijke oplossing. Zo creëert u een zekere mate van privacy, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer, zonder het contact met de omgeving te verliezen.

Exclusieve wandafwerking.

Een wand van gipsblokken, gipsplaten of cellenbeton moet uiteraard voldoen aan veiligheids- en gebruikseisen. In de afwerking kiezen we voor materialen die passen bij uw woonstijl en de ruimte. Wanden van strak stucwerk vormen een perfecte neutrale basis en passen vrijwel bij iedere smaak. Voor sanitaire ruimtes wordt vaak gekozen voor een combinatie met keramische wandoplossingen of natuursteen.

Trendy of klassiekers.

Bij Philippo volgen we de ontwikkeling van woonsferen en nieuwe materialen op de voet. Zo is behang met de fraaiste prints en tinten al enige tijd met een opmars bezig, ook in natte ruimtes. En wat denkt u van lederen wandbekleding? Of keramische wandtegels van 300 x 150 cm van het Italiaanse designmerk Ariostea? Ook metalen wandplaten met reliëf geven een unieke uitstraling aan iedere ruimte. En ingebouwde nissen, eventueel verlicht, zijn niet alleen praktisch maar ook verrassend functioneel.