Skip to content

Minimalistisch met kleurcontrast

Voor deze bestaande woning was de vraag het renoveren van de badkamer en 2 separate toiletruimtes. Trefwoorden voor de gewenste inrichting; minimalistisch, met een rustige en luxe uitstraling.

Bij interieurontwerp is het gebruikte kleurenpalet bepalend voor de sfeer van een ruimte. In veel badkamers wordt gekozen voor wit, in aansluiting op het sanitair. Terwijl andere kleuren, zoals in dit geval een royale wandtegel met refiëf van 60 cm x 120 cm in de kleur Barbican (brown) een totaal andere sfeerbeleving geven. Voor het stucwerk op wanden, en zelfs plafonds, schuwen wij in onze ontwerpen het gebruik van een ander kleurenpalet niet. Ton sur ton (verschillende tinten van eenzelfde kleur) geeft een zeer fraai effect, zoals o.a. te zien is op de aansluiting van de achterwand en het bad. Het bad van Riho heeft een geraffineerde uitstraling en is uitgevoerd in solid surface. Het populaire materiaal, waar veel designers en architecten graag voor kiezen, voelt glad aan, is naadloos, zeer duurzaam en makkelijk in onderhoud.

Fraaie en functionele nissen van Looox, uitgevoerd in geborsteld rvs, zijn ingebouwd in de douchewand en langs het bad. Alle vormgeving en lijnen zijn exact afgestemd op het voegwerk van de tegels. Tot in de details is aandacht besteed aan de afwerking en belijning van deze badkamer. De glazen douchewand en de royale spiegel zorgen voor een extra ruimtelijk accent.

Geselecteerde merken: Cerdisa, Clou, Edoné, Riho, Zehnder, Alke, Looox