Skip to content

Droomwoning vol domotica

De eengezinswoning van dit gezin met jonge kinderen ligt voor hen op de perfecte locatie. De bewoners hadden wel flink wat wensen over modernisering, meer woonruimte, nieuwe indeling van de ruimtes en woongemak. Bij het maken van een keuze tussen verhuizen of blijven en verbouwen, hebben ze gekozen voor een ingrijpende totaalverbouwing. Een transformatie naar een droomwoning op maat. Wij mochten het totale renovatieproject in Zoetermeer verzorgen. 

In de complete woning hebben we: 

  • De slaapkamers voorzien van airco
  • Alle wanden gestuct en gesausd
  • Vloerverwarming aangelegd
  • De binnendeuren en kozijnen vervangen (+ deurbeslag)
  • De elektraleidingen aangepast
  • Domotica-oplossingen geïnstalleerd
  • Een waterontharder aangebracht

De 2e verdieping is uitgebreid met 2 royale dakkappelen, wat meer ruimte én meer licht creëert. Om de nieuwe indeling van de verdieping te realiseren, is de steunmuur verwijderd. Ter ondersteuning van de dakconstructie hebben we twee enorme stalen binten aangebracht. Onder de kapconstructie is een kleine bergzolder gerealiseerd. 

Voor de 1e verdieping is gekozen voor een compleet nieuwe indeling, waardoor de ruimte optimaal is benut. Zo ontstond er plek voor een nieuwe riante badkamer. Deze is uitgevoerd met een badkamermeubel met dubbele waskommen, een ingebouwd ligbad en een separate doucheruimte. Deze ruimte is afgeschermd met een glazen deur en voorzien van stijlvolle en gebruiksvriendelijke inbouwnissen. 

Op beide verdiepingsvloeren hebben we eiken laminaat gelegd en de begane grond heeft een massieve eikenhouten visgraat vloer gekregen. Ook in de badkamer is gekozen voor de warme uitstraling van eikenhout, in combinatie met ingetogen naturelkleuren. 

De begane grond is uitgebouwd. Hier is een aluminium kozijn geplaatst, met minimalistische profielen en schuifdeuren. Ook de indeling is grondig aangepakt, waarbij de positie van de keuken van de voorzijde naar achteren is verplaatst. De stijlvolle zwarte houten keuken is van alle gemakken voorzien en uitgevoerd met een kookeiland met bar. Tussen de woonkamer en de hal is een stijlvolle glazen taatsdeur geplaatst.

Domotica ondersteunt het woongemak. Op afstand de verlichting aansturen of de koffiemachine aanzetten; de mogelijkheden zijn onbeperkt. De indeling en het interieur sluiten volledig aan bij de wensen van de eigenaren. Deze stijlvolle totaalrenovatie toont aan dat het ook zonder verhuizing mogelijk is om te genieten van een compleet nieuwe woning. 

Geselecteerde merken: RIHO (ligbad) Hotbath Cobber (kranen geborsteld nikkel), Balance (nisdeur), Tece (drainprofile), Elise (badkamermeubel), Looox (inbouwnis), Magnum (elektrische vloerverwarming) Vasco (radiator), Doxis lighting, SG armaturen, Lodes en Modular (verlichting), REXA (fontein), Ariostea (wandtegels), Tudor (kozijn).

terug naar overzicht